Dagschema & Voeding

Dagschema:
We streven ernaar kinderen voorspelbaarheid te bieden door elke dag dezelfde structuur aan te houden. Op die manier weten kinderen wat er gaat gebeuren, wat ze kunnen verwachten en hebben ze gedurende de dag houvast. Door middel van dagkaarten kunnen zij elk moment van de dag even terugkijken op welk moment van de dag we zijn. Ook bespreken wij iedere ochtend in de kring de planning van die dag. We bieden de kinderen gedurende 40 weken per jaar verschillende thema’s aan en organiseren daarbij educatieve activiteiten. Denk hierbij aan het gezamenlijk creëren van een themahoek, het lezen van themaboekjes, knutselen en passende buitenactiviteiten.

TijdsduurActiviteit
08:00-09:00uOntvangst van de kinderen (overdracht); kinderen mogen vrij spelen
09:00-09:30uOpruimen en start van de dag in de kring
09:30-10:00uHanden wassen/liedjes zingen/fruit eten/toilet
10:00-11:30uActiviteit binnen en/of buiten en daarna vrij spelen
11:30-11:45uToilet, verschoonronde, handen wassen
11:45-12:30uTafelmoment: liedjes zingen, brood eten
12:30-13:00uActiviteit binnen of buiten of vrij spelen
13:00-13:15uOphaalmoment (overdracht)


Voeding:
Bij peuteropvang Scharrelnest nemen de kinderen, net als op school, fruit en brood van thuis mee naar de opvang. Bij voorkeur gezonde voeding. Snoep/koek e.d. worden weer mee terug naar huis gegeven. Dit vanwege de gezondheid en om ongelijkheid te voorkomen. Wij bieden de kinderen water en thee aan bij het fruit en het brood. Wij besteden onze tijd bij peuteropvang Scharrelnest liever aan activiteiten met de kinderen dan boterhammen smeren!

Verjaardag vieren/traktatie:
Is uw kind jarig dan mag uw kind zijn of haar feestje vieren op de peuteropvang, inclusief een traktatie. Onze voorkeur gaat uit naar een gezonde traktatie. Stem even met één van de pm’ers af wanneer het feestje plaats zal vinden. De pm’er kan u dan ook vertellen hoeveel kinderen er die dag aanwezig zijn voor een eventuele traktatie.

Allergieën/ziektes:
Heeft uw kind een allergie of ziekte, dan is het noodzakelijk dat u dit duidelijk vermeldt tijdens de inschrijfprocedure. Uiteraard houden wij hier rekening mee en is uw kind in veilige handen. In het geval van een allergie is het fijn als uw kind een eigen bakje heeft op de peuteropvang met een vervanging voor een traktatie.

Brengen en ophalen

Bij peuteropvang Scharrelnest kunt u uw kind(eren) tussen 08:00u en 09:00u brengen. Tijdens het brengen heeft u met de medewerker een kleine overdracht. Na het zwaaien gaan we lekker vrij spelen. Om 09:00u zal ons dag programma beginnen. We verzoeken uw kind dan ook om tussen 08:00u en 09:00u te komen brengen.

Vanaf 13:00u tot 13:15u kunt u uw kind(eren) weer komen ophalen. We hebben de dag gezamenlijk afgesloten. 

Als u uw kind niet zelf kunt ophalen, laat dit dan altijd aan de pedagogisch medewerkers weten. Anders kunnen we uw kind(eren) niet meegeven aan de persoon die ze komt ophalen.

Copyright © 2024 - Het Scharrelnest - Privacystatement