Ziekte of verhindering

Als uw kind ziek is of om een andere reden niet naar de opvang kan komen, vragen wij u dit vóór 09:00 uur door te geven via uw Kovnet account en even te bellen naar de groep. Dit kan via het volgende telefoonnummer: 06-30548819

Als uw kind ziek wordt tijdens de opvang, zullen wij u bellen om uw kind(eren) op te halen. Bij twijfel zullen we ook contact met u opnemen voor overleg. Het is belangrijk dat minstens één van de ouders of verzorgers te allen tijde bereikbaar is. Mocht dit niet mogelijk zijn vanwege werkzaamheden, vragen we u een alternatief telefoonnummer achter te laten waarop u bereikbaar bent. Het is dus essentieel om een noodcontactpersoon te hebben.

Wanneer een kind ziek is, voelt het zich doorgaans het beste thuis bij de ouders. Als uw kind extra zorg en rust nodig heeft, adviseren wij u om uw kind thuis te houden. In geval van een kinderziekte, waarbij het kind niet per se ziek hoeft te zijn, volgen wij de richtlijnen van de GGD. Of uw kind naar BSO Scharrelnest kan komen, hangt af van de specifieke ziekte. Bij twijfel kunt u het beste vooraf contact met ons opnemen. We vragen u altijd om door te geven als uw kind een kinderziekte heeft, zelfs als het kind gewoon naar de opvang mag komen. De GGD-richtlijnen, met informatie over deze ziektes, zijn beschikbaar op BSO Scharrelnest. We adviseren u ook om altijd uw huisarts te raadplegen als u denkt dat uw kind ziek is.

Het kan voorkomen dat een kind een kinderziekte bij zich draagt voordat de symptomen zichtbaar zijn. Als de GGD aangeeft dat het kind geen gevaar vormt voor andere kinderen, mag het kind gewoon naar de opvang komen. Het kan echter gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen in de eerste helft van hun zwangerschap. We verzoeken u daarom om zo vroeg mogelijk aan te geven dat u zwanger bent, zodat wij u kunnen informeren zodra er een potentieel gevaarlijke kinderziekte wordt geconstateerd. Uiteraard zullen we hier discreet mee omgaan.

Kind aanmelden

Op zoek naar een gezellige, landelijke omgeving voor jouw kind? meld je nu aan voor een plekje vol avontuur en ontwikkeling op een unieke locatie.

Inschrijven Peuteropvang Inschrijven BSO

Copyright © 2024 - Het Scharrelnest - Privacystatement